Julkkiskokit jakavat aidon italialaisen keittiön peruselementtejä

Kukapa ei olisi haaveillut arjen syrjäyttämisestä toscanalaiseen huvilaan? Kuvittele ihailevasi täydellisiä auringon täpliä maisemia, kun viini virtaa ja pastakulho on pohjaton. Ja sitten heräämme. Ehkä emme voi ymmärtää niitä upeita näkymiä, mutta me voi tuo aidon italialaisen keittiön maut suoraan koteihinsa.

Kukapa olisi parempi palkata oppaiksi tällaiseen tehtävään kuin pari palkittua italialais-amerikkalaista julkkiskokkia, jotka ovat jo tuttuja? He jakavat italialaisen keittiön olennaiset elementit ja tarjoavat vinkkejä Italian makujen tuomiseen pöytään. Lisäksi valitsimme kokoelmastamme reseptejä, jotta pääset hyvään matkaan italialaisen tyylin makuhermojen autuuteen.

  • Edesmennyt Michael Chiarello oli palkittu kokki ja Bottegan omistaja Kalifornian Napan laaksossa. Hänellä oli useita tv-esiintymisiä ja hän on kirjoittanut kahdeksan keittokirjaa.
  • Lidia Bastianich on Felidian, Beccon, Escan, Del Poston ja Eatalyn kokki ja omistaja New Yorkissa. Hän on kirjoittanut yli tusinaa kirjaa ja isännöi pitkään jatkunutta TV-ohjelmaa, Lydian keittiö.

Italialais-amerikkalainen vs. italialainen keittiö

Kun italialaiset maahanmuuttajat saapuivat ensimmäisen kerran Amerikan rannoille, he eivät löytäneet luotettavia oliiviöljyjä, kuivattuja possuja, prosciuttoa ja balsamicoa, joten he mukautuivat ympäröiviin ainesosiin. Tämä johti ruokiin enemmän lihaa ja makkaroita sekä valkosipulin terveellistä apua. Ja näin syntyi amerikkalais-italialainen ruoka.

Mutta jos erehtyisit erehtymään aitoon, perinteiseen italialaiseen keittiöön, makuhermollesi jää vain puolet tarinasta. “Perinteiset italialaiset maut ovat niin intensiivisiä, että et tarvitse paljon mitään”, sanoo kokki Lydia Bastianich. “Kohtalainen määrä riittää pitkälle.”

“Italialainen ruoka on rohkeaa ja tyydyttävää olematta raskasta”, sanoi edesmennyt kokki Michael Chiarello. “Se on rikas ja tekstuurinen ja käyttää koko palettia makuja”

Tyypillinen italialainen ateria

“Italialainen ruoka on todella tuotteiden juhlaa, ja proteiini on toissijainen ajatus”, Chiarello sanoi. Tyypillinen italialainen ateria alkaa isolla lautasella antipastia: pääasiassa vihanneksia, kuten pepperoncinia, sieniä ja artisokan sydämiä, ja valikoima suolattua lihaa, kuten prosciuttoa ja capicolaa.

Sitten se siirtyy pieneen pastaan, jota seuraa herkullisesti valmistettu kevyt proteiini – ehkä lampaan koipi. “Aterian edetessä se yksinkertaistuu”, Chiarello sanoi. “Italialaisilla ruoilla on yleensä käänteinen crescendo.”

“Italialaisen keittiön nauttiminen on kokemuksellista, ei älyllistä. Se tulee tunteellisesta paikasta, joka on hyvin mieleenpainuva.” – edesmennyt kokki Michael Chiarello

Välttämättömät italialaiset ainesosat

Hyvä italialainen ruoka alkaa laadukkaista raaka-aineista: ensisijainen tavoite tuoda italialainen keittiö keittiöösi. Jokainen aito italialainen ruokalaji on rakennettu ensimmäisestä viimeiseen maustetulle ruoalle alkeellisimmista mutta maukkaimmista ainesosista. “Perinteiset tuotteet ovat erittäin tärkeitä Italian makuissa, jotka parhaimmillaan perustuvat kausiluonteisuuteen ja paikallisuuteen”, Bastianich korostaa..

Oliiviöljy on useimpien italialaisten ruokien kulmakivi – olipa kyse sitten hauduttamisesta, paistamisesta tai tihkumisesta – ja sitten kasvikset. Valkosipuli ja sipuli ovat tuttuja herkkuja, mutta voimakkaan vihreät vihannekset ovat usein tähtiä lautasella.

Jotkut saattavat yllättyä kuullessaan, kuinka suuri osa italialaisen ruokavalion kalasta on, oli se sitten tuoretta merestä tai öljyssä säilöttyä, kuten sardiinia. Balsamiviinietikka pitää myös paikkansa italialaisessa keittiössä, ja sinun on vaikea löytää kokkia ilman Grana Padano- tai Parmigiano-Reggiano-palaa käden ulottuvilla.

Suolattua lihaa on myös runsaasti. Italialaiset ovat suuria säilöntäfaneja, jotka tekevät sianlihasta makkaraa ja salamia, oliiveja extra-neitsytoliiviöljyksi, rypäleistä viiniä ja vihanneksista marinoituja vihanneksia. He uskovat vakaasti siihen, että otat aikaa, kun yrität tehdä herkullisuudestasi kestävän. Onko sinulla turskaa ja kasa suolaa? Tee suolaturska.

Lopuksi pääset tutustumaan alati suosituimpiin tärkkelyksiin – Arborio-riisistä kermaisimman risoton valmistukseen fettuccineen, tortelliniin ja zitiin – joita italialaiset käyttävät muiden makujen välineenä. Kun valmistat italialaista ruokaa kotona, asiantuntijat suosittelevat, että etsit parasta pastaa, johon sinulla on varaa. Näin on tietysti, ellet ole kunnianhimoinen ja halua tehdä omasi.

Täydellisen pastan valmistus

Pastan valmistaminen on paljon helpompaa kuin uskotkaan. “Pasta on yksi yksinkertaisimmista aineksista, mutta ihmiset pelkäävät sitä”, Bastianich sanoo. Huolimatta markkinoilla olevista hienoista vempaimista – gnocchi-levyistä, käsin pyöritetyistä suulakepuristeista ja cavatelli-koneista – tarvitset vain monitoimikoneen, kaulin ja sileän, mukavan pinnan.

Aloita sekoittamalla jauhot ja vesi ja lisää sitten muna ja oliiviöljy. Pyöritä kaikkea monitoimikoneessa, kunnes taikina muodostuu. Kun se alkaa vetää irti prosessorin kyljestä, se on valmis.

Käytä seuraavaksi yksinkertaista logiikkaa: Jos taikina on liian tahmeaa, lisää jauhoja; jos se on liian kuivaa, lisää vettä. Anna sen levätä ja kauli sitten taikina ja leikkaa se. Se on niin yksinkertaista!

Riippumatta siitä, valmistatko itse tai et, yksinkertaisista pastaruoista aloittaminen on loistava tapa tuoda italialaisia ​​makuja pöytään. Kokeile reseptejä, joissa on vain kaksi tai kolme ainesosaa, tee viiden minuutin kastike ja jatka siitä.

“Kuuntele makuasi”, Bastianich sanoo. “Jos siinä lukee keventää anjovismakua, tee se. Jos haluat tehdä ruoasta kevyemmän, lisää vihanneksia, kuten parsakaalin versoja.” Se on joustava tiede.

Klassisia italialaisia ​​reseptejä kokeiltavaksi

Kun löydät ruokalajin, josta pidät, pysy siinä. “Harjoittele, kunnes voit tehdä sen vain sydämelläsi ja käsilläsi – aivan kuten italialaiset tekevät”, Chiarello neuvoi. Kun ruokalaji on täydellinen, siirry uuteen tai uuteen tekniikkaan, ja pian sinulla on käytettävissäsi useita herkullisia aterioita. Tässä on muutamia reseptejä kokoelmastamme, jotta pääset alkuun.

Italialaiset uunimunat tomaattikastikkeella

Jen Causey

Italialaiset kutsuvat tätä “uova in purgatorio” joka tarkoittaa “munat kiirastulessa” ilman mitään osoitusta siitä, miksi köyhät munat ansaitsisivat sellaisen kohtalon. Siitä huolimatta tämä klassinen lihainen ruokalaji valmistuu vain 25 minuutissa. Tarjoile rapean leivän kanssa viikonlopun aamiaiseksi, runsaaksi brunssiksi tai kiireiseksi arki-illalliseksi.

Napolilaistyylinen Margherita Pizza

Greg DuPree

Et tarvitse pizzakiveä tai muita hienoja laitteita toistamaan ravintolalaatuista napolilaista pizzaa kotona. Tämä klassinen esitys kuuluisasta Napolin piirakasta käyttää vain muutamia täytteitä: murskattuja tomaatteja, oliiviöljyä, tuoretta mozzarellaa ja basilikan lehtiä. Kotitekoinen taikina, tekniikka ja uunin korkea lämpö tuottavat uskomattomia tuloksia.

Tortellini basilika salaatti

Jennifer Causey

Tämä eloisa pastaruoka sisältää tortelliniä, renkaan muotoista täytettyä pastaa, joka on alunperin kotoisin Italian Emilian alueelta. Ne kypsennetään ja sekoitetaan kotitekoiseen basilikapestoon sekä raikkaiden ja mureiden parsojen ja lehtivesikrassin kanssa kesäiseksi salaatiksi, joka on tarpeeksi runsas aterialla.

Munakoiso Panzanella

Andrew Purcell

Panzanella on suosittu toscanalaista alkuperää oleva ruokalaji, jossa on liotettua vanhentunutta leipää sekoitettuna kesävihanneksiin. Versiossamme hapanjuuri on tähtenä lihaisten munakoisojen rinnalla, jotka molemmat kypsyvät grillissä. Lisää vauvakaali ja kirsikkatomaatit ja heitä sitten vaaleaan sitruunaviiniviiniin ja suihkuta ajeltua Manchegoa.

Yhden potin italialainen makkara Gnocchi-keitto

Jennifer Causey

Tyypillisellä italialaisella tavalla tämä on yksinkertainen keitto, jossa on rohkeita makuja, jotka ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Se sisältää kaupasta ostettua perunagnocchia (tai tee itse), italialaista kalkkunamakkaraa ja vauvapinaattia tomaattisessa kanaliemessä, jotka tarjoavat lohdullisen aterian kulhossa.

Pähkinäsieni Bolognese

Caitlin Bensel

Tämä kasviperäinen resepti yhdistää cremini-sienet ja hienoksi pilkottuja saksanpähkinöitä jäljittelemään lihan makua ja rakennetta klassisessa kotitekoisessa Bolognese-kastikkeessa. Siinä käytetään tagliatelle-pastaa – pitkiä, litteitä munanuudeleita, jotka on perinteisesti yhdistetty Bolognesen kanssa, joten se on tyydyttävä, herkullinen pääruoka.

Klassinen Cacio ja Pepe

Getty Images

Cacio ja pepejoka tarkoittaa “juustoa ja pippuria”, on klassinen roomalainen pastaruoka, joka on nimetty tärkeimmistä ainesosistaan: pecorino-juustosta (tunnetaan roomalaisessa murteessa nimellä cacio) ja mustapippuria. Älä mene lankaan sen yksinkertaisuudesta: Cacio ja pepe on ruokalaji, joka laadukkaista raaka-aineista ja oikealla tekniikalla valmistettuna saa sinut palaamaan takaisin loppuelämäksi.

Maustettu turska- ja tomaattipata Gremolatalla

Anna Williams

Tämän runsaan, herkullisen muhennoksen kala imee korianterilla ja paprikalla täytettyä tomaattilientä keitetessään. Vaihtoehtona tursalle etsi villi Alaskan pollock, joka on herkkä ja samanlainen maultaan ja koostumukseltaan.

Italialainen pääsiäispiirakka

Antonis Achilleos

Tunnetaan myös pizza rustica tai pizzagaina, tämä valtava suolainen leivonnainen on täynnä yli kaksi kiloa lihaa – makkaraa, kuumaa capicolaa, salamia, kinkkua ja prosciuttoa – kolmea juustoa ja vihanneksia. Hemmotteleva ja runsas ruokalaji juhlii perinteisesti paaston päättymistä ja lihasta ja muista ruoista pidättymistä paaston aikana.

Nektariini-oliiviöljykakku

Greg DuPree

Tämän kakun taikina paistaa kaksi kertaa pehmeämpää oliiviöljyn ja silkkisosettujen nektariinien yhdistelmän ansiosta. Sen merisuolapilkkuinen hedelmäpeite tekee siitä täydellisen makean ja suolaisen makuyhdistelmän.

Karpalo-pistaasipiscotti valkosuklaalla

Caitlin Bensel

Tämä resepti käyttää italialaisia ​​peruskeksejä – kahdesti paistettuja, pitkänomaisia, kuivia, rapeita mantelikeksejä, jotka ovat peräisin Toscanasta – ja pukee ne joulumakeiseksi. Kuivatulla karpalolla täplitettynä ja valkosuklaalla kastettuna se sopii täydellisesti latte-dunkingiin.